februaritjej

1000-ord

Fönsterputsning som intresse

Hur jag än vänder och vrider på det kan jag inte få något grepp om mina barn. Jag förstår dem bara inte och det kommer jag nog aldrig göra. De är inte alls förtjusta över att hjälpa till med hushållssysslor. Hittills är inget konstigt alls. Jag skulle snarare säga att det är oerhört normalt. Däremot kommer det konstiga nu: De tycker om en hushållssyssla som då och då måste genomföras. De tycker om fönsterputsning. Har ni hört något så konstigt? Idag kommer jag skriva om detta så ni som vill läsa annat får helt enkelt återkomma en annan dag.

Så, varför just fönsterputsning? Är det någon annan som har en tanke om varför? För jag har nämligen själv ingen aning överhuvudtaget. Om jag hade fått gissa vad barn gillar allra minst hade nog fönsterputsning varit ett av de översta på listan. Personligen tycker jag inte särskilt mycket om det. Jag menar, jag älskar förstås resultatet av fönsterputsning. Det finns väl ingenting som är finare än nytvättade fönster. Det känns som att världen är mindre grå än den annars är. Solen ler in mot en genom fönstret och man kan le tillbaka. Ja, ni vet – allt sånt där som fönsterputsning kan lösa. Men själva utförandet, är det verkligen så kul? 

Jag kan tänka mig att det är roligt om man är proffs på det. Faktum är att jag vid flera tillfällen har tagit in proffs på fönsterputsning. Det har jag gjort för att just få det resultat som jag talar om ovan. Att fönsterputsningen ska ske på bästa möjliga sätt. Att fönstren ska bli maximalt rena. Det har varit ett bra sätt att gå tillväga, men nu har jag alltså hittat ett ännu bättre:

Mina barn gör jobbet för mig. Av någon anledning har fönsterputsning hamnat högt på listan över saker de gillar att göra i hemmet. Är det inte otroligt? Jag vet inte riktigt vad mer jag ska säga om detta än att det faktum att jag är väldigt nöjd.

Är det någon av er föräldrar som har erfarit något liknande med era barn? Kanske inte just fönsterputsning men något annat som varit väldigt förvånande att de fastnat för? Det är väl lite som när barnen, då de var små, fick 20 julklappar men det roligaste de visste var att hålla i en nyckelknippa. Man förstår det inte men man är glad för att de är glada. Så även nu med fönsterputsningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *