februaritjej

1000-ord

Fälgar och så vidare!

Jag vill slå ett slag för fälgar. Det är knappast första gången jag gör så och det lär heller inte vara den sista. Fälgar är ett stort intresse för mig. Eller ja, bilar överhuvudtaget förstås men jag har en särskilt förkärlek för dem. Många tycks dela detta intresse. Inte minst bland er som läser denna blogg. Senaste gången jag skrev om fälgar fick jag hurra-rop. Väldigt många skrev ”Äntligen!” i feeden och jag insåg att jag är omringad av ett gäng bröder och systrar. Det är kul att se.

Så, idag tänkte jag att jag skulle berätta vad det är jag gillar så mycket med fälgar. Detta gör jag mestadels för min egen skull men jag hoppas förstås att fler av er ska vara intresserade av vad jag har att säga.

Det första jag vill slå ett slag för är diversifieringen när det kommer till fälgar. Jag talar om det faktum att de allra flesta lösningarna erbjuds i väldigt många olika utformningar. Det finns olika material som fyller olika funktioner och syften. Det erbjuds en lång rad färger för att matcha olika smaker och färgkombinationer. Det sista är verkligen helt fenomenalt. Jag hade en orange bil en gång, en Subaru. Den spann som en katt men fälgarna jag hade när jag köpte den var bedrövliga. Jag valde därför att gå till en återförsäljare och kika på en ny lösning. Jag gick därifrån med kromade svarta fälgar. Gissa om jag kände mig tuff när jag körde på gatorna? Jag skulle kanske inte valt den utformningen just idag, men på den tiden kändes det helt rätt.

En annan aspekt av fälgar som jag uppskattar är kanske den mest uppenbara. Det är att de skyddar hjulet. Tro mig, jag har ägt många bilar och kört många mil. Däcken och hjulen tar skada som inget annat på fordonet. För att skydda dem och för att de ska må bra måste man ha bra fälgar. Det bara är så. Jag är oerhört förtjust i mina senaste som jag köpte förra vintern. Nästa gång ni hör från mig ska jag se till att ha löst en bild så att ni får bilda er en egen uppfattning.

Undrar DU någonting om fälgar som ännu inte besvarats? Tveka inte att ställa din fråga. Skriv ner den i kommentarsfältet så ser jag till att svara innan veckan är slut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *