februaritjej

1000-ord

Ta vår kontorsflytt till Stockholm

För två år sedan gick kontorsflytten till Stockholm. Sedan dess har vi inte direkt vänt oss om. Vi har, som alltid, blickat framåt och vårt mål har alltid varit den svenska huvudstaden. När vi hittade en bra firma som kunde hjälpa oss med kontorsflytt till Stockholm fanns inga tvivel. Vi skulle göra det. Vår stund var kommen, om ni så vill.

Jag minns hur jag kände den där morgonen då Stockholm, efter genomförd kontorsflytt, skulle bli vår stad. Det var väldigt laddat för mig av flera anledningar. Dels för att den verksamhet som jag hjälpt till att bygga upp nu skulle ta fäste på allvar i en stor stad. Det var också laddat för att jag, efter ett helt liv i Linköping, skulle flytta upp med min familj. Tro mig: trots att jag alltid bott väldigt nära Stockholm hade jag knappt sett det innan vår kontorsflytt skedde.

Ja, den där dagen var det många tankar som snurrade i huvudet. De snurrade dessutom ganska långsamt efter jag knappt sovit den där natten. Jag var nervös, förväntansfull, pirrig och ångestfylld på samma gång. Hur skulle det gå? Skulle något med kontorsflytten till Stockholm krångla? Jag tänkte på alla våra datorer, all utrustning. Allting som kunde gås snett. Tänk om lastbilen som företaget som utförde vår kontorsflytt till Stockholm körde skulle åka av vägen? Allt kunde gå i fördärvet och då kunde vi verkligen inte bygga upp verksamheten i huvudstadsregionen.

Ni förstår förstås vad jag talar om. Mycket stod på spel även om jag inte riktigt ville erkänna det för de anda. Det var, och hade alltid varit, jag som var den försiktiga bland oss fyra grundare. Kontorsflytten i Stockholm var exalterande för oss alla, men för mig var det också en oerhört skrämmande period.

Som ni kan förstå så körde ingen lastbil i diket. I alla fall inte någon lastbil på väg till Stockholm i samband med vår kontorsflytt. Nej, vi klarade oss från den olyckan. Vi klarade oss faktiskt från olyckor överhuvudtaget. Kontorsflytten till Stockholm flöt på nästan oförskämt smidigt och jag undrade hur något kunde ske så bra. Ja, sen föll jag förstås och stukade foten i trappan redan tredje dagen på kontoret. Men om det var det som ordningen kostade så betalade jag gärna. Nu hade vi genomfört en kontorsflytt och Stockholm skulle bli vår stad att erövra. Vi behövde bara lära oss hur förutsättningarna i staden fungerade mer noggrant. Vad som kunde hjälpa oss att sticka ut bland mängden konkurrenter. Det var lättare sagt än gjort och nästa vecka ska jag förklara just varför.

Har du funderingar om vår kontorsflytt till Stockholm? Då är du välkommen att ställa frågor i kommentarerna! Jag svarar på allt precis som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *