februaritjej

1000-ord

Vårens fasadrenovering

Det var inte direkt en högoddsare att jag skulle låta mig dras in i föreningslivet igen. Nog för att mitt engagemang tidigare har riktats främst mot idrottsverksamheter. Jag har varit inblandad i alla mina barns idrottande på ett eller annat sätt. Min äldsta sons fotbollslag, där jag var hjälptränare trots att jag knappt kände till offsideregeln. Sedan blev jag mitt mellersta barns lags huvudtränare i samma sport. Det var utmanande, skrämmande och roligt på samma gång. När det gäller min yngsta så blev jag – och hör och häpna nu – ordförande i badmintonföreningen. Bara en sådan sak.

Nu är barnen vuxna men jag har inte kunnat hålla fingrarna borta från föreningskakburken. Jag är med i vår bostadsrättsförening och har fått yttersta ansvar för vår nya fasadrenovering. Eller ja, yttersta ansvar har väl förvisso de som faktiskt utför fasadrenoveringen men jag är i alla fall längst fram i föreningens led.

En spännande process har det varit, minst sagt. Jag tackade ja till att ta på mig den här uppgiften på en stämma och fråga mig inte varför. Jag har ingen erfarenhet av sådana typer av jobb, än mindre av fasadrenovering som arbete. Det var verkligen en situation i vilken jag kände mig lite vilsen. Men det löste sig fint och det gjorde det tack vare den fantastiska firma som vi valde att ta hjälp av.

Jag ska förklara just vad jag var så nöjd med.

Först och främst sträckte jag ut en hand till flera olika firmor inom fasadrenovering i början. Detta kändes lämpligt för att jag inte skulle bli presenterad en kostnad som inte överensstämde med vad övriga erbjöd. Det var en firma, märkbart erfaren inom fasadrenovering, som erbjöd ett bättre pris än övriga. Som tur var så var detta också det företag som jag fick bäst känsla av. Ni vet, när man besöker en hemsida och kikar i olika kanaler och får en tydlig bild av vad de kan och vad de vill. Sådana var dem så valet om vilken firma som skulle få utföra fasadrenoveringen blev åtminstone ganska enkelt.

Därefter gick processen fram till färdigställd fasadrenovering som ett rinnande vatten. Jag tror att det framgick ganska tydligt att jag inte var särskilt erfaren på området och detta blev min fördel. De ägnade mycket tid i början åt att berätta för mig hur det hela skulle gå till. Vad vi som förening skulle göra. Vad som kunde förväntas av dem som företag inom fasadrenovering. Hur ansvarsfördelningen såg ut och vad som skulle betalas när. Alla sådana uppgifter blev solklara för mig ganska snabbt och det kändes väldigt bra.

Sedan kom dagen då arbetet med fasadrenoveringen skulle dra igång och även detta gick oerhört smidigt. Det tar ju ett tag, vilket jag antar att alla som erfarit en sådan typ av renovering känner till. Men bortsett från oväsen till och från – och en lite tilltufsad gräsmatta i slutskedet av arbetet – så var det en väldigt sömlös period för oss boende.

Med andra ord: Jag kan starkt rekommendera detta företag för er som sneglar på fasadrenovering. Hör av er i kommentarsfältet för att få tips om hur ni kan nå dem!