En vanlig dag på jobbet

Som jag tidigare har nämnt arbetar jag i en second hand-butik. Jag jobbar halvtid, vilket betyder att jag börjar kl 08.00 och slutar kl 12.00. När jag kommer till jobbet på morgonen börjar jag med att städa. Vintertid blir det mycket grus på golvet som ska sopas bort. På sommaren är det lättare städning. På klädavdelningen kan man behöva hänga tillbaka plagg som hamnat fel och snygga till lite. På möbelavdelningen kan man ibland behöva dammsuga soffor och fåtöljer, och ställa rätt stolar och annat. Prylavdelningen behöver dammas av då och då.

När städningen är klar börjar jag packa upp nyinkomna saker, och bedömer vad som ska ut i butiken. Dessutom måste man ändra i skyltfönstret ibland, för att locka kunder. Det är lite plock här och där, och sedan är det dags att öppna klockan 10.00. Kunder kommer ganska omgående, men det är ändå ganska lugnt på förmiddagarna. Man får hålla koll på kassan samtidigt som man ibland får vara smakråd eller hjälpa någon att till exempel bära ut ett soffbord eller någon annan möbel.

Ibland har kunderna frågor. De letar kanske efter en bäddsoffa och ber mig visa vilka soffor vi har inne. Det är faktiskt många som köper möbler här. Vi säljer bara hela, rena och fräscha möbler, och många lämnar in saker som nästan ser oanvända ut. Igår sålde jag till exempel en howardsoffa som såg ut nästan exakt som min egen soffa. Hade jag inte haft en sådan hade jag slagit till direkt!

Vid lunch är det dags för mig att gå hem, och annan personal tar över inför eftermiddagen. Det är en vanlig dag på mitt arbete.

/Lina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *