Så himla typiskt!

Alltså, det här med stenskott. Det är så himla typiskt! På bilrutan alltså. Jag fick ett för inte så länge sedan och åkte då ganska omgående och fick det lagat. Och det var tur det, för väl där fick jag lära mig att det kan gå väldigt snabbt för stenskottet att förvandlas till en spricka, och har det gått så långt så måste man typ byta hela rutan. Jag fick veta att vindrutan står för typ 30 % av bilens konstruktionshållfasthet, och då säger det ju sig själv vad som kan hända om den är försvagad. Krockkudden på passagerarsidan är också beroende av att vindrutan ger stöd. Lagar men stenskottet så blir rutan lika stark som innan, men det går alltså inte att laga en spricka på samma sätt utan då får man bita i det sura äpplet och byta ut hela vindrutan. Men ett tips då, om du åker med en spricka i rutan: byt ruta! Så slipper du riskera din säkerhet i bilen.

Är jag otursförföljd?
Ja, hur som helst, jag fick alltså ett stenskott för inte så länge sedan och åkte och fick det lagat. Och vad har hänt nu? Japp, ni gissade rätt. Ett till stenskott! Har jag otur, eller? Som tur är så kostar det inte så mycket alls att få det lagat. Har man tur så kostar det inget alls beroende på vilket försäkringsbolag man har. Jag betalade typ 200 spänn. Så det är ju helt överkomligt. Det känns bara så himla onödigt att det ska hända igen! Jag har varken tid eller lust att hålla på med sådant här. Men nåväl, det gick i alla fall fort förra gången och de som gjorde det var himla trevliga. Jag valde Samglas så jag ska åka dit den här gången också. Vi får väl se om de känner igen mig… hehe.

Inga fler stenskott nu, tack!
Men, alltså, nu får det räcka med stenskott. Jag vill inte ha fler. Jag har i och för sig aldrig fått något innan så det är väl bara någon slags tråkig slump som har gjort att jag nu har fått två på kort tid. Men den trenden ska inte få fortsätta – hoppas jag i alla fall. Jag kanske borde maxa karmakontot med lite goda gärningar så att jag får bra förutsättningar att slippa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *