Om mig

Hej och välkomna till Februaritjej – en blogg om allt mellan himmel och jord!

Jag som skriver här heter Lina Persson, och är en glad och sprallig tjej på 23 år som har ett stort behov av att få ner mina tankar i skrift. Den här bloggen fungerar alltså ungefär som min dagbok, så förvänta er att den kan handla om allt möjligt!

Varför heter då bloggen Februaritjej? Det är helt enkelt för att jag är född i februari. Som februaritjej är jag född i vattumannens stjärntecken, och det styr givetvis en hel del av min personlighet. Vattumannen är tänkarens tecken, och som vattuman är man stolt, målmedveten, lojal mot sina vänner, vänlig, utåtriktad och extremt oberoende.

Jag arbetar för närvarande i en second hand-butik, och det passar mig perfekt. I mitt arbete får jag träffa massor av människor, samtidigt som jag gör en insats för miljön genom att sälja begagnade saker. Återanvändning är viktigt, och jag har många sådana inslag i min inredning och i min garderob, men jag tycker också mycket om att shoppa nya saker.

Inredning är något som ligger mig varmt om hjärtat, och jag älskar att göra om i min lägenhet. Eftersom jag bor i en ganska liten trea krävs det lite tankeverksamhet när man ska köpa nya möbler. Det får helt enkelt inte plats så mycket som jag skulle önska. Drömmen är ett stort hus, där jag får inreda alla rum precis som jag vill!

I dagsläget har jag dock inte plats för så mycket mer än en säng i sovrummet och soffa, soffbord och teve i vardagsrummet. Det tredje rummet fungerar som gästrum/syrum/arbetsrum. Jag älskar att sy, och ägnar mycket tid med min älskade symaskin. Att sy är ett enkelt sätt att förändra inredningen. Man kan till exempel sy nya gardiner eller kuddfodral, och genast har rummet fått ett nytt utseende.

Just kuddfodral är något jag ofta byter. Kuddar i soffor är en stor favorit som inredningsdetalj, och min supersnygga howardsoffa är min stora stolthet. Howardsoffan är så tacksam att matcha kuddar med. Allt passar till den, och dessutom är den oerhört bekväm. Jag syr dock inte alla kuddfodral själv, vissa köper jag nya och vissa hittar jag på mitt arbete. Fördelen med att vara anställd är ju att man kan knipa fynden innan butiken öppnar!

Det här och mycket mer kan ni läsa om här i min blogg!

/Lina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *