Nya kuddar till sofforna

Kudde i soffaNu har jag sytt nya kuddfodral igen! Jag hittade vackra tyg på rea när jag var ute och shoppade med en vän, och tänkte att de skulle passa perfekt som kuddar i mina soffor. Efter en stund vid symaskinen har jag nu mina nya kuddfodral, och de passar verkligen perfekt, både i howardsoffan och i bäddsoffan.

Jag skulle verkligen behöva ett sybord, alltså ett bord där jag har plats att lägga ut tyger när jag mäter och nålar. Mitt köksbord är ett barbord, och det är för högt att arbeta vid. Tygerna brukar hamna på mitt soffbord, men det är ju alldeles för lågt. Tyvärr har jag inte plats för något sådant i min lägenhet, så jag får klara mig ändå.

Tygerna är både mönstrade och enfärgade, men alla går i en blå ton. Blått är min favoritfärg just nu, och jag använder den mycket i min inredning. Det är så enkelt att göra om med textilier, en soffa ser till exempel helt annorlunda ut om man byter färg på kuddarna. Jag planerar att sy nya gardiner också, men jag har inget bra tyg till det än.

För att rummen inte ska vara för snarlika valde jag att använda kuddar en mörkare blå ton i min howardsoffa, och kuddar i en ljusare blå ton i min bäddsoffa. Jag tycker om när man har en helhet i inredningen, där det inte spretar för mycket med färger och mönster, men rummen ska inte heller vara kopior av varandra. Då är olika toner av samma färg ett bra val.

Jag är jättenöjd med mina nya soffkuddar!

/Lina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *