En ny vän flyttar in

Idag har jag utökat min familj. Vi är nu två stycken som bor här i lägenheten. Den nya familjemedlemmen är liten, otroligt söt och väldigt mjuk. Kan ni gissa vad det är? Det är en liten kattunge!

Jag älskar katter, och nu gjorde jag slag i saken och bestämde mig för att skaffa en. Egentligen har jag planerat det här ett tag, men jag har inte berättat det för någon. Katten är en liten cornish rex, som jag följt sedan den föddes, för 12 veckor sedan. Idag var det alltså dags att hämta hem det lilla livet, och jag är redan kär!

Det är en chokladfärgad hona som jag döpt till Pandora. Hon är ett litet yrväder kan jag lova, och håller nu för fullt på att utforska lägenheten, klättra i gardinerna, hoppa upp och ner i min soffa och jaga en liten leksaksmus som jag köpte åt henne. Just nu ligger hon på rygg under mitt soffbord och brottas med musen.

Cornish rex är en ras som inte fäller så mycket päls. Det är faktiskt en av orsakerna att jag valde just den rasen. Jag ville inte ha en katt som lämnar en matta av hår efter sig när den legat i säng och soffor. Jag oroar mig lite för att Pandora ska sätta klorna i min snygga howardsoffa eller den nya bäddsoffan, men jag får försöka se till att hon har leksaker och klösbrädor att roa sig med istället.

Nu ska jag gå och leka med Pandora, innan hon river ner alla växter från fönsterbrädan!

/Lina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *