Nu är det höst

Pandora i min soffaSommaren var lång och varm i år, men nu är hösten här. Löven skiftar färg och faller från träden, luften är kylig och frisk och sommarkläderna byts ut mot tjockare tröjor och halsdukar. Jag gillar alla årstiderna. Var och en har sin egen charm, och efter en lång och härlig sommar kan det faktiskt vara skönt att dra ner lite på tempot och landa i hösten. Hösten är ju en perfekt tid för långa promenader. Jag tycker både om höstsol och höstmulet, fast jag går inte gärna promenader i regn. Regn är däremot det perfekta vädret för att mysa inomhus.

Just nu regnar det ute, och jag ligger och myser under en pläd i min soffa med bärbara datorn i knät. På mitt soffbord står en kopp te, och ljuslyktor med tända värmeljus. Katten Pandora har krupit ihop vid mina fötter. Hon gillar också soffor, att sova i men tyvärr även att klösa på. Min stackars howardsoffa har fått sig en och annan reva, och bäddsoffan har hon också varit på. Det händer som tur är inte speciellt ofta, det är bara när hon är på extra busigt humör som hon gör sådana rackartyg.

På mina höstpromenader kan jag känna att det vore roligt att ha en hund. Pandora är innekatt, men även om hon gick ute skulle hon ju knappast kunna följa med på promenader på samma sätt som en hund. Hon har fått vara ute lite i sele och koppel, för att bekanta sig med världen där ute, men nu när det börjar bli kallare får hon nöja sig med att vara inne. Eftersom hon är en cornish rex har hon inte så mycket päls, och fryser lätt. Hon ligger hellre och myser i varm soffa, och just nu känner jag likadant.

/Lina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *