Jag ska rycka upp mig

Nu är det faktiskt på tiden att jag rycker upp mig lite. Jag har gått ner mig en del under hösten, och inte hållit igång så bra som jag borde, och dessutom kanske inte ätit så nyttigt som jag borde. Och ändå såg det ju så bra ut i somras och början av våren, med min nya BMX. Motion i stora lass helt enkelt. Men sedan när cykelvädret definitivt var slut så har jag knappt rört mig alls. Det är ju inte alls bra, det går ju inte att hålla igång på sommaren och sedan förslappas under vinterhalvåret. Självklart är det ju bäst att hålla igång konstant med sin träning, och äta i alla fall någorlunda bra mat. Eller i alla fall inte bara äta skräpmat, men det är typ vad jag gjort i två månader nu. Inte bra, inte bra alls!

Coach på nätet
Men nu vet ni ju alla hur det är – man bestämmer sig för att börja motionera och äta bättre, och det går ju bra – ett par veckor. Vissa försöker pressa sig själva genom att köpa ett gymkort – som de sedan använder två gånger innan de förtränger att de har det (jag har gjort mig skyldig till det mer än en gång). Att hitta en kompis att träna med, så man kan peppa varandra kan fungera, men sådant brukar rinna ut i sanden för eller senare. Så jag tänkte att jag skulle ta i med storsläggan och skaffa en personlig tränare, som kan peppa mig och tvinga mig att hålla igång. En slavdrivare helt enkelt! 🙂 (Nej nej, jag bara skämtar!)

Riktigt bra priser
Det handlar om en PT Online, som hjälper till att lägga upp träningen, kommer med kostråd och liknande. Jag ska börja med att prova på 3 månader för 2,7000 kronor, och om det fungerar så hyr jag PT:n på helårsbasis för 8,000 kronor. 8,000 kronor för ett helår känns riktigt överkomligt, om tränaren är bra. Men jag känner inte att det är läge att binda mig för ett helår utan att prova på lite först. Men det känns riktigt spännande, minst sagt! Företaget som jag ska anlita för min personliga tränare heter Refitness. Jag hade inte hört talas om dem tidigare, men det jag sett av dem nu, och läst om dem, verkar riktigt lovande. Jag har redan skrivit in mig från och med januari (sköt upp det lite, PGA den kommande julstressen), och känner mig väldigt motiverad.

Hur är det med alla er andra där ute? Hur löser ni problemet med att det är lätt att förslappas och ”glömma” bort att träna? Har ni viljestyrka av järn så ni klarar av att hålla igång utan hjälpmedel? Eller har ni personliga tränare? Eller någonting annat? Dela gärna med er av olika råd och tips om hur ni personligen lägger upp det, och vad som fungerar – eller inte fungerar – för er.

Vi syns senare, men det var allt för den här gången – god jul och gott nytt år allihopa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *