Hemma med förkylning

Just nu ligger jag i min soffa och hostar och snorar. Jag har lyckats åka på en ordentlig förkylning, och måste vara hemma från jobbet. Det är snart helg, och jag hoppas att jag är frisk till nästa vecka, men just den här helgen hade jag och en väninna bestämt oss för att åka på en liten minisemester. Jag får förmodligen ställa in det. Även om jag skulle känna mig lite bättre i morgon, vill jag inte riskera att smitta henne.

Nu är det vila för hela slanten som gäller. Jag gör inte mycket annat nu än att dricka te och växla mellan säng och soffor. Det är riktigt tråkigt, men jag har inte energi till något annat. På sin höjd orkar jag titta på film eller surfa runt på nätet. Pandora verkar förstående och ligger oftast bredvid mig och spinner eller sover. Sådana här gånger är det skönt att ha en katt istället för en hund. Katter behöver ju inte gå ut, och de är lätta att roa. När Pandora tycker att det är dags att leka är det bara att slänga runt lite med en papperstuss på ett snöre.

Nu är tekoppen på mitt soffbord tom, så det är dags att kliva upp och göra mer te. Jag tror att jag ska äta något också. Det blir nog en tallrik med fil och flingor. Mina föräldrar har lovat att komma hit med lite riktig mat sedan, för jag orkar inte laga något själv. Förhoppningsvis ger sig förkylningen snart, men just nu ska jag bara vila.

/Lina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *