Filmkväll

Mitt soffbord

Mitt soffbord

I kväll ska jag och en vän ha filmkväll! Jag har hyrt en Wallander-film och köpt en massa godis och läsk. Vännen ska även sova över, och jag har förberett, städat lägenheten och bäddat upp min bäddsoffa, så nu ska nog allt vara klart. Godisskålar är framställda på mitt soffbord, och jag har laddat med mysiga kuddar och filtar i soffan. Det är praktiskt att ha två soffor, då kan man sitta i en soffa och se på film, och man slipper bädda upp bäddsoffan på kvällen.

Vännen och jag har inte setts på ett tag eftersom han studerar på en annan ort, men vi försöker träffas några gånger om året. Vi var klasskamrater i grundskolan och grannar när vi båda bodde hos våra föräldrar. Han är en av mina bästa vänner, så det är tråkigt att vi ses så sällan. Man får helt enkelt planera och försöka hitta tid att ses, och jag tycker nog att vi lyckas ganska bra ändå. Ibland åker jag till honom och ibland kommer han till mig. Den här gången var det hans tur att komma hit, och jag tror att vi kommer att få det riktigt trevligt! Snart ska jag gå och möta honom på tågstationen.

Eftersom jag bor kvar här och håller koll på det mesta brukar det bli en del skvaller om gamla klasskamrater och vad som har hänt här sedan sist. Han brukar också ha roliga historier att berätta från sin skola. Det verkar alltid hända spännande saker i studentkorridorerna, och när jag har hälsat på honom har jag även lärt känna en del av hans kompisar där. Nej, nu är det dags att ge sig iväg!

/Lina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *