Dags att börja intressera sig igen

Det finns väl ingen tjej som inte någon gång har tyckt att hästar har varit det absolut bästa som funnits. Jag är i vilket fall en av dem som högt älskat dessa djur under många av mina år, speciellt när jag var yngre. Men allt eftersom att åren gick så började andra saker intressera mig mer och bli viktigare. Det handlade om skolan, det handlade om pojkvänner och det handlade om att börja jobba och hitta andra fritidsintressen, så hästintresse försvann till slut. Eller kanske inte intresset, utan snarare tiden spenderad med hästar. Intresserad har jag nog alltid varit och det är först nu i lite äldre ålder som jag börjar inse att jag saknar det. Jag trivs väldigt bra i hästars närvaro och kommer att börja kolla på det nu igen.

Det är dock ett ganska tidkrävande jobb, speciellt om man äger en egen häst. Det är dock inte något som jag har tänkt att börja med, utan det får bli som medlem i en hästklubb och använda mig av hästarna där. Det är dock mycket jobb det också, eftersom att det krävs att man är i stallet med jämna mellanrum och tar hand om hästarna som är där. Det handlar om att mata, att rykta, att rensa, att mocka och alla andra små saker som man kanske inte tänker på att man måste göra. Hästar och arbete med hästar är inget lätt jobb eller något som är fint – det är smutsigt, svettigt och hårt men också värt varenda minut som man lägger ner på det.

Den framtida egna hästen

Det här är ett steg på målet att på nytt skaffa mig en alldeles egen häst. Jag minns mycket väl hur mycket jag älskade att gång efter gång besöka det som för mig var en väldigt nära vän. Med henne kunde jag skratta och gråta och berätta mina hemligheter för, en väldigt trogen vän som alltid lyssnade på mig och som alltid fanns där för att trösta mig. Den insatsen som Bebby gjorde för mig som ung var verkligen omfattande och jag vet inte om jag hade varit samma människa idag om det inte vore för henne. I vilket fall som helst så är det en relation som jag vill upptäcka igen och en relation som jag dän här gången kommer att värdesätta än högre än vad jag gjorde då.

Det är dock en stor utmaning och det gäller att ha de rätta sakerna för att det ska vara möjligt. Att köpa hästkläder och hästgrejer på exempelvis Strömsbergsgård är ett givet alternativ, så det är en sida som kommer kunna räkna med en hel del beställningar från min sida. Det är dock många steg som ska tas innan man kommer dit man vill vara, men så får det också vara tänker jag. Jag har inget som helst behov av att stressa fram mina relationer till hästar igen, utan det får ta den tiden som det tar. Jag vet att om jag bara ställer in mig på det och kämpar för det så kommer jag till slut att ta mig dit, och jag längtar verkligen att få gå runt i stallet igen med mina ridbyxor, ridstövlar och hjälm och känna en välbekant doft som nästan doftar som hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *